Lehet, hogy a nevem véletlen választás szüleménye, viszont belátásom szerint a sors iróniája, hogy kislánykorom óta ha zenét hallok, euforikus erők kerítenek hatalmukba és repítenek a ritmusok szárnyain.
Probálkoztam  több éven át balettel, népi és modern táncokkal. Igyekeztem  indiai, görög, roma filmek táncelemeit levázlatolni , elsajátítani – úgymond “kerestem a bennem élő táncost”.
1999- ben és 2000- ben két gyönyörű lánygyerekem született, de a tánc része maradt mindennapjaimnak és áldott állapotban is táncoltam megkönnyítve ezzel a szülés folyamatát. Ekkor jött el az én időm. Innen felgyorsultak az események , a tánc és  termékenység egybeolvadásának körvonala kezdett egységes alakot ölteni.
      2003 őszén bejutottam a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem – szülésznőképző karára  – ahol a négy év alatt elmélyítettem a szülési tapasztalataim elméleti részét és megértettem azt, hogy a természet miért nekünk Nőknek ajándékozta e csodálatos élmény lehetőségét..
      2007-ben Budapesten rátaláltam az – AZIZA – Balla Tünde – Hastánc, Orientális tánc oktató képzésre, amelyet sikeresen elvégeztem és megkaptam a művészeti képesítések/ hastánc, orientális tánc oktatói tanúsítványt.
      Szeretném kihangsúlyozni, hogy a képzésben a táncórákon kívül, 22 tantárgy keretében rávilágítást nyertem az orientális tánc sokszínűségére, tánc – zenetörténeti szempontból való hovatartozására és a testi-lelki, illetve élettani jótékony hatásaira is. Alkalmam volt résztvenni hastánctáborban, ahol együtt táncoltam magyar és szlovák hastáncosokkal, belekóstolhatam a bellyfit, pilates, flamenco, jazzbalett ízeibe.
Sokat köszönhetek mesteremnek  AZIZA-nak (
www.aziza.hu),  akitől nemcsak oktatóként, hanem emberként is sokat kaptam. A hastánc barátokat is adott , akik teljesen önzetlenül megosztották velem a tánccal kapcsolatos tapasztalatukat, igaz sokan vannak de megemlíteném : Mira hastáncosnő- oktatót (www.mirahastanc.hu) .
      Aki hastáncol az tudja, hogy mennyi munka, szorgalom és kitartás kell ahhoz, hogy „táncossá” válj, de én a befektetett energiámon kívül , élvezhettem a családom támogatását is, ami nagyon sokat segített az eredményeim elérésében.
      Természetesen, a képzés elvégzése után is folyamatosan fejlesztem a tánctudásom, egyszeri alkalommal voltam Székely Maya hastáncosnőnél magánórán, ami a táncoktató szempontjából lehet, hogy kevés, de egy olyan embernek, aki próbálja magába szívni a hastánc minden kis mozzanatát, annak ennyi is lehet tanulságos, résztvettem Amar Gamal és Bellyqueen,
Jillina workshopon  Budapesten.
      Táncaim zöméhez saját magam készítem a koreográfiát, de az improvizáció az, ami közelebb áll hozzám. Ezekből volt már alkalmam bemutatni jópárat különböző céges rendezvényeken, esküvőkőn , keresztelőkön, baráti- családi összejöveteleken a marosvásárhelyi helyiadó TV-műsorában.
      Előadásaim nemcsak táncról szólnak, probálom ritmusokban átadni azt, amit én a tánctól kapok, mindent, ami a nőben rejlő ősi erőkről beszél.
      A hastánc része lett az életemnek, mondhatom boldogak és kiegyensúlyozottak a  mindennapjaim, megtaláltam benne a nőiesség misztikus kultuszát, hisz van benne Rejtély, Érzékiség, Vitalitás – a Hastánc -  amivel RÉV-be érsz. Próbáld ki Te is.
      Ha táncolni szeretnél, vagy szívesen megnéznél egy Orientális-hastánc előadást, írj a: nimfa_bellydance@citromail.hu címre, vagy hívj  a 0745-669146 számon.
email: nimfa@nimfa-bellydance.ro      tel: 0745-669-146
© 2008 www.nimfa-bellydance.ro  Design&Hosting: www.siteuriweb.eu
"Hallgasd saját szívdobogásod,
Találd meg saját ritmusodat,
Énekeld saját dalodat,
Írd meg saját történeted,
Játszd el saját fantáziáidat,
Lásd saját látomásaidat,
Találd meg a benned élő táncost!”
(Gabriell Roth)
      Születésemkor – Nimfa – nevet kaptam, amely név jelentése a görög mitológiában: erdőket, vizeket, hegyeket benépesítő  istennők,  akik a természet termékenységét személyesítették meg. Csaknem kivétel nélkül gyönyörű szépek voltak, és életük javarészét gondtalanul, tánccal, mulatozással töltötték (Pallas lexicon). A nimfák misztikuma sok szobrászt és festőművészt megihletett, íme egyik kedvencem a “Nymphe” a spanyol Luis Ricardo Falero (1851-1896) alkotásában.
Vitalitate
Improvizaţie
Senzualitate
Vitalitate
Improvizaţie
Senzualitate
Rejtély
Érzékiség
Vitalitás
Rejtély
Érzékiség
Vitalitás
- dansul enigmelor
táncba foglalt álom
táncba foglalt álom
- dansul enigmelor
Nimfa
Nimfa


Fellépéseimről készült filmeket a  "Video galériában" és a "Portofolioban"  találsz :-)